Podium

Bond

In deze rubriek geven we een podium aan start-ups en scale-ups die baanbrekende producten of diensten ontwikkelen. Deze keer: Mirjam de Korte van Bond, winnaar van de V.O. Kickstart Award tijdens de TU Delft Impact Contest 2023.

Wat is Bond?

Bond is een avontuur voor kinderen op de Spoedeisende Hulp (SEH) van een ziekenhuis. Tijdens dit avontuur komen zij verschillende dieren tegen. De artsen en verpleegkundigen dragen een badge met hun dierenkarakter en bijpassende stickers. Bij elke nieuwe ontmoeting krijgt het kind van de dokter of verpleger de sticker op een speciaal ontworpen polsbandje geplakt. De gedachten van het kind worden afgeleid van de pijn en gericht op de zoektocht naar nieuwe dieren. Zo draagt Bond bij aan een positieve ziekenhuiservaring van kinderen.

Hoe is het idee tot stand gekomen?

Tijdens mijn studie Design for Interaction aan de TU Delft deed ik onderzoek naar de ervaring van kinderen op de SEH van het Erasmus MC. Ik kwam erachter dat kinderen vaak angstig en overweldigd zijn tijdens hun bezoek. Daarnaast zijn zorgverleners graag bezig met het oplossen van complexe situaties. Maar zij zijn meestal niet opgeleid als kinderverpleegkundigen. Aan de hand van deze inzichten heb ik Bond ontwikkeld. Bond verbindt zorgverleners en kinderen op de SEH. Kinderen worden door het avontuur gerustgesteld en voor zorgverleners is het een hulpmiddel om met kinderen om te gaan.

Hoe zie je de toekomst van Bond voor je?

In 2023 won ik de V.O. Kickstart Award in de finale van de TU Delft Impact Contest 2023. De prijs van €1.000 kreeg ik door V.O. uitgereikt en biedt mij de mogelijkheid om Bond verder uit te werken. Het is ook extra motiverend dat anderen potentie zien in mijn idee. Na het winnen van de award heb ik Bond al gepresenteerd bij het St. Antonius Ziekenhuis in Nieuwegein. Daar wordt een nieuwe SEH opgezet en zij willen onderzoeken of ze Bond daarbij kunnen implementeren. Ook het ziekenhuis in Eindhoven is enthousiast. Tijdens de zomerperiode hoop ik op één van deze locaties een pilot te draaien. Het zou heel gaaf zijn als Bond straks echt ingezet kan worden om de ziekenhuiservaring van kinderen op de SEH verder te verbeteren.

Delen